No s'han trobat productes a la cistella

Top
cosmetica natural beneficios

Des de la Fundació Oncolliga Girona volem seguir contribuint al benestar de les persones i és per això que hem decidit fer una passa endavant, Com? Llançant Gatzara, la nostra pròpia marca de cosmètica natural, 100% solidària.

A partir d’aquest mes de juny tothom podrà gaudir de la nostra línia de productes cosmètics naturals i solidaris.

El nostre objectiu és arribar a totes aquelles persones que vulguin cuidar-se mentre aporten el seu granet de sorra a la nostra feina com a ONG. D’aquesta manera, fem una empenta més per afermar el teixit social que hem estat creant i volem seguir mantenint. I és que, en aquests casos, tota ajuda compta.

A aquestes alçades, possiblement t’estaràs preguntant quins són els beneficis de la cosmètica natural i perquè optem per aquesta línia de productes. I, en aquest sentit, volem donar-te les tres raons principals del perquè de la nostra elecció.

1. Els cosmètics naturals intenten ser més respectuosos amb l’equilibri natural de la pell

La pell és l’òrgan més extens del nostre cos i és per això que és essencial cuidar-la amb els productes més adequats i respectuosos. En el cas de la cosmètica natural, aquesta intenta eliminar de la seva composició ingredients que poden ésser reactius a la pell i, en general, busca crear fórmules hipoal·lergèniques i respectuoses amb la nostra pell.

Per posar un exemple, els components que poden provocar al·lèrgies i reaccions a la pell són els perfums sintètics agregats als cosmètics, alguns conservants o colorants de síntesi. En aquest sentit hi ha diversos estudis que han confirmat que la cosmètica natural té una probabilitat menor de provocar efectes secundaris a la pell.

2. La cosmètica natural és rica en principis actius

La natura és una font immensa de recursos i si parlem de cosmètica natural, les possibilitats són gairebé infinites. Flors, fulles, resines, llavors, olis vegetals, colorants de fruites i verdures o pols minerals són alguns exemples del que podem extreure del nostre medi per a crear productes respectuosos per a tots, però també efectius.

De fet, apostar pel que ens dóna la natura és una cosa que es porta fent durant segles. Per una banda, a l’Antic Egipte, els seus habitants ja utilitzaven els olis essencials (tan de moda a la actualitat) per les nombroses propietats curatives que tenen.

I no eren els únics, pel que sabem, els grecs i romans també coneixien de primera mà els beneficis de la cosmètica natural.

Les raons? Que tal i com s’ha demostrat en diversos estudis amb el pas dels anys, els ingredients d’origen natural són rics en principis actius i tenen efectes demostrats a la pell. De fet, segur que ja tens alguna idea dels beneficis que poden aportar els ja esmentats olis essencials, la vitamina C, els àcids grassos o els antioxidants.

En definitiva, si el que es vol és cuidar integralment la pell, optar per cosmètica formulada amb ingredients naturals és una bona opció. I és que, avui dia, està avalada tant per professionals com pels seus usuaris, que troben en aquest tipus de cosmètics una opció eficaç i respectuosa amb la seva pell.

3. Optar per una línia de cosmètica natural és respectar els nostres propis valors

El nostre compromís com a associació, i els que volem aconseguir amb Gatzara com a marca, és el respecte i la cura tant de les persones com de tot el que ens envolta.

De forma general, la cosmètica natural acostuma a relacionar-se amb polítiques d’empresa molt més sostenibles i ètiques. Tot això, amb accions com l’ús d’ingredients locals o de kilòmetre 0, amb bones pràctiques de fabricació i escollint la transparència dels seus processos com a forma de vida.

Sens dubte, estem davant de tota una revolució i una tendència en augment cap a un consum més responsable. Per això volem formar part de tot aquest canvi, prioritzant el nostre entorn i als seus proveïdors per a la creació de Gatzara, essent així coherents amb els valors de la nostra fundació.

Aleshores, és més beneficiosa la cosmètica natural?

Com passa amb altres coses, la cosmètica natural té llums i ombres i, en aquest sentit, és important que cada persona investigui fins a trobar els productes que millor s’adaptin a la seva pell.

L’elecció d’un o altre producte pot ser per diversos factors i dependrà sobre tot de les preferències i prioritats de cada individu. De la mateixa manera que si les persones decideixen seguir fent ús dels cosmètics convencionals i és que cadascú sap millor que ningú què és millor per a la seva pell i què li funciona.

Per això, des de la nostra fundació no volem dir que la cosmètica tradicional sigui perillosa o que no sigui segura. I és que qualsevol cosmètic enregistrat i comercialitzat dins la Unió Europea segueix les disposicions del Reial Decret 85/2018 pel que es regulen els productes cosmètics.

Això es tradueix en que per a la seva elaboració, tots els productes cosmètics estan formulats amb ingredients autoritzats dins la Unió Europea i sempre en quantitats permeses.

Per què parlem aleshores dels beneficis de la cosmètica natural? Doncs perquè, com hem dit abans, aquesta inclou ingredients que tenen menys possibilitats de causar al·lèrgies o reaccions adverses a la pell.

En conseqüència, aquest tipus de cosmètics poden ser utilitzats per persones amb pells més sensibles, fràgils o amb tendències reactives.

El compromís de Gatzara

Amb Gatzara hem optat per cosmètics respectuosos per a la pell i aptes per a totes les persones. Degut a aquest compromís, hem escollit a persones amb pell sensible per a provar els nostres productes i passar per tots els tests dermatològics exigits per la UE. D’aquesta manera, hem intentat comprovar si els nostres productes eren també aptes per a aquest tipus de pell.

El nostre desig és que, si decideixes acompanyar-nos en aquesta nova aventura, podràs gaudir d’una alternativa saludable i de qualitat. Perquè utilitzar cosmètica natural és una bona decisió. Sobre tot si ho fas essent conscient de que optar pels cosmètics solidaris de Gatzara no és només bo per a tu, sinó que tots en sortim guanyant.

Fonts i enllaços d'interès

La literatura científica relacionada amb aquesta matèria és molt àmplia. A tall d’exemple:

A més de les fonts citades, podeu consultar més informació a la National Library of Medicine (www.ncbi.nlm.nig.gov), a la revista “Dermatitis” (journals.lww.com/dermatitis/) o a la revista Elsevier (www.elsevier.es/).

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.