No s'han trobat productes a la cistella

No s'han trobat productes a la cistella

Top
benzyl alcohol en cosmética

Quan consultem la llista d’ingredients que conformen un cosmètic, és normal que apareguin noms que no havíem sentit mai. Aquest és el cas de l’alcohol benzílic, un ingredient natural que apareix al llistat INCI sota el nom de BENZYL ALCOHOL.

En aquest article t’intentem explicar de manera clara i resumida les característiques més importants d’aquest ingredient cosmètic.

 

Què és el BENZYL ALCOHOL?

L’alcohol benzílic (BENZYL ALCOHOL) és un compost orgànic que es troba de manera natural en algunes fruites i plantes com el gessamí o l’albercoc. Normalment s’obté en laboratori mitjançant un procés de fermentació i és comú trobar-lo en olis essencials, cremes i locions cutànies, productes pel cabell i desodorants.

L’ús de l’alcohol benzílic es permet en formulacions cosmètiques BIO i està aprovat per organismes certificadors com Ecocert i BDIH.

 

Per a què serveix el BENZYL ALCOHOL en cosmètica natural?

El BENZYL ALCOHOL, o alcohol benzílic, s’utilitza sovint en cosmètica com a un conservant suau d’origen natural. Representa una alternativa ecològica als parabens convencionals i, en aquest cas, la seva funció és prevenir el creixement i la reproducció de microorganismes durant la fabricació, l’emmagatzematge i l’ús diari del producte.

En les nostres fórmules, trobaràs l’alcohol benzílic en quantitats molt petites (per això apareix al final del llistat INICI) i sempre acompanyat del DEHYDROACETIC ACID, un altre conservant d’origen natural.

En altres preparacions, el BENZYL ALCOHOL també pot aparèixer com a ingredient de fragància, com a agent de control de la viscositat o com a dissolvent d’altres substàncies.

 

Propietats del BENZYL ALCOHOL

  • Conservant
  • Solvent d’altres substàncies

Fonts i enllaços d'interès

  • Diario Oficial de la Unión Europea (2006) Decisión de la Comisión, de 9 de febrero de 2006, que modifica la Decisión 96/335/CE, por la que se establece un inventario y una nomenclatura común de ingredientes empleados en los productos cosméticos: https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2006:097:0001:0528:ES:PDF
  • Y H Kwan, Y K Tung, J S Kochhar, Li Hairui, A L Poh, L Kang (2014). Handbook of Cosmeceutical Excipients and their Safeties. Woodhead Publishing Series in Biomedicine (1st Edition).

Si t’agrada la informació que compartim, no dubtis en consultar el nostre projecte de cosmètica 100% SOLIDÀRIA. Com saps, no només treballem per portar-te els millors productes de cosmètica natural, sinó que el nostre objectiu és oferir-te una alternativa de qualitat per recaptar diners per a la lluita contra el càncer. Ens ajudes a ajudar?

Deixa un comentari

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.