No s'han trobat productes a la cistella

Top
alcoholes c14-22

Quan consultem la llista d’ingredients dels nostres productes cosmètics és normal que no entenguem tots els noms que hi apareixen. Aquest és el cas dels alcohols C14-22, un ingredient natural que apareix al llistat INCI sota el nom de C14-22 ALCOHOLS.

Què significa C14-22 ALCOHOLS? Perquè alguns dels nostres cosmètics porten aquest ingredient?

En aquest article t’intentem explicar de manera resumida les propietats dels alcohols C14-22 en cosmètica i, sobretot, els motius pel quals els hem incorporat a les nostres formulacions.

 

Què son els C14-22 ALCOHOLS?

Químicament parlant, els alcohols C14-22 (C14-22 ALCOHOLS) són una barreja d’alcohols grassos que contenen de 14 a 22 àtoms de carboni en les seves cadenes alquíliques.

S’obtenen de manera sintètica en laboratori i són aptes per utilitzar en formulacions BIO/ECO certificades.

 

Per a què serveixen els ALCOHOLS C14-22?

En els productes de cura personal, els C14-22 ALCOHOLS actuen com a estabilitzadors d’emulsions. En aquest sentit, la seva funció principal és evitar que les substàncies no miscibles d’una formula se separin quan el producte es deixa reposar.

Imaginem una emulsió d’oli i aigua. Quan mesclem aquestes dues substàncies, les gotes d’aigua es barregen amb les gotes d’oli per un període breu de temps. Si ho deixem reposar, aquesta barreja torna al seu estat original.

Amb un estabilitzador d’emulsions com els C14-22 ALCOHOLS podríem evitar que l’oli i l’aigua se separessin i millorar, així, l’estabilitat general de la fórmula i la vida útil d’aquesta emulsió.

 

Propietats dels C14-22 ALCOHOLS

  • Estabilitzador d’emulsions

Fonts i enllaços d'interès

  • Diario Oficial de la Unión Europea (2006) Decisión de la Comisión, de 9 de febrero de 2006, que modifica la Decisión 96/335/CE, por la que se establece un inventario y una nomenclatura común de ingredientes empleados en los productos cosméticos: https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2006:097:0001:0528:ES:PDF
  • Y H Kwan, Y K Tung, J S Kochhar, Li Hairui, A L Poh, L Kang (2014). Handbook of Cosmeceutical Excipients and their Safeties. Woodhead Publishing Series in Biomedicine (1st Edition).

 

Si t’agrada la informació que compartim, no dubtis en consultar el nostre projecte cosmètic solidari. Com saps, no només treballem per portar-te la millor cosmètica natural, sinó que el nostre objectiu és oferir-te una alternativa de qualitat per recaptar diners per a la lluita contra el càncer. T’animes?

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.