No s'han trobat productes a la cistella

Top
rutina diaria de cuidado facial

Cada cop està guanyant més importància la cura de la nostra pell, especialment la cura facial diària. Tots sabem, qui més qui menys, com cuidar la nostra pell, bé perquè hem investigat o perquè ens han aconsellat sobre les passes a seguir, però el cert és que avui en dia la quantitat d’informació que rebem pot ser aclaparadora.

Les diferents etapes de la cura facial diària 

El primer que hauríem de tenir en compte és que cada persona és un món, i també ho serà la seva rutina cosmètica. Els passos a seguir dependran del tipus de pell que tinguem, de les necessitats de cada un i del temps que li vulguem dedicar. 

Mite: per tenir una pell cuidada i bonica es necessita una gran inversió econòmica i molt de temps. Veritat: és possible aconseguir molt bons resultats seguint els passos de cura facial diària que t’explicarem a continuació.

De vegades, en cosmètica, no necessàriament és millor utilitzar molts productes. Com diu la meva mare: qui molt abraça, poc estreny, i en alguns casos és millor centrar-se en 3 ó 4 passos senzills i fer-los bé, que intentar ser molt estricte i oblidar-nos passats uns dies. Hem de recordar que per a poder observar els efectes de la nostra rutina de cura facial diària, la clau és la constància.

Com dissenyar el teu ritual de cura facial 

Quan ens iniciem al món de la cosmètica, podem perdre’ns entre tants ingredients i productes diferents, per això és important conèixer la nostra pell i fer-nos aquestes preguntes:

Quin tipus de pell tinc? 

Bàsicament hi ha cinc tipus de pell: greixosa, mixta, seca, normal i sensible. Conèixer aquest detall ens serà de gran ajut per a escollir els productes més adequats per a la cura facial diària de la nostra pell.

Què vull millorar? 

Aquest aspecte pot ser més subjectiu; hi ha persones a qui els agradaria millorar les línies d’expressió, d’altres que potser pateixen d’acne i volen tractar-lo o hi ha qui simplement vol veure la seva pell més lluminosa. Tenint clar l’objectiu que perseguim escollirem millor la nostra rutina diària.

Un cop tinguem aquestes respostes podrem elaborar el ritual de bellesa personalitzat per a poder millorar el que desitgem tenint cura de la nostra pell i les seves necessitats.

Tot i que totes les rutines són personalitzades i farem servir productes diferents, hi ha 3 passos a seguir que són bàsics i iguals a totes les rutines de cura facial diària: netejar, hidratar i aplicar protector solar. Si vols dissenyar la teva pròpia rutina, no oblidis cap d’aquestes cures.

Pas a pas per a una bona cura facial diària 

Ara que ja sabem que hem d’escollir els productes en base a les nostres necessitats, t’explicarem el secret per a lluir un rostre saludable sigui quin sigui el teu tipus de pell:

PAS 1: NETEJAR LA CARA

Tots hem de dur a terme la neteja 2 cops al dia; a la nit per eliminar restes de maquillatge, cremes o brutícia i al matí per a treure l’excés de greix i les restes dels productes que hem utilitzat la nit anterior.

La clau per a una bona neteja és estendre el netejador sobre la pell una mica humida, fent massatges circulars durant aproximadament 2 minuts, esbandir amb aigua enretirant tot el producte i assecar amb la tovallola fent petits tocs. Mantenir la cara neta ens ajudarà a prevenir la obstrucció dels porus i ens permetrà que els altres productes penetrin bé.

En el cas que volguéssim utilitzar un tònic, ho farem al finalitzar aquest pas de la cura facial diària.

PAS 2: APLICAR SÈRUM I CONTORN D’ULLS

Els sèrums son productes cosmètics que acostumen a penetrar en més profunditat a la pell pel seu baix pes molecular i son rics ens principis actius. El contorn d’ulls, per altra banda, és un producte cosmètic dissenyat per a cobrir les necessitats específiques d’aquesta zona del rostre.

Aquest pas de la cura facial diària és important perquè és quan apliquem els productes que tindran cura de les necessitats específiques de la nostra pell. A tall d’exemple, utilitzarem un contorn d’ulls que estimuli la microcirculació si tenim bosses o inflors a la zona ocular i, si volem mantenir la pell jove, aplicarem un sèrum facial amb vitamina C.

Els productes que esmentem són indicats per a persones que busquen prevenir i mitigar els signes d’envelliment cutani. Malgrat això, has de saber que al mercat existeixen diversos sèrums i contorns d’ulls que cobreixen altres necessitats.

PAS 3: HIDRATAR

Moltes persones acostumem a saltar-nos aquest pas i el cert és que és molt necessari mantenir hidratada la nostra pell. Avui dia hi ha hidratants per a tot tipus de pells i podem trobar una que s’adapti a nosaltres.

A Gatzara hem desenvolupat dues cremes hidratants amb dues textures molt diferents per a la teva cura diària: una crema facial amb probiòtics, amb una textura extra lleuger i ràpida absorció i una crema facial nutritiva que, a més d’ajudar a millorar els nivells d’aigua a la pell, ens aporta actius calmants per a evitar el malestar cutani i la sensació de pell tibant.

PAS 4: PROTEGIR LA PELL DEL SOL

Aplicar protector solar és un pas fonamental de la rutina diària per a mantenir la nostra pell sana. Els raigs de sol son els responsables de les taques, gran part de les arrugues i l’envelliment prematur de la nostra pell. Protegir-nos bé, a més a més, ens ajudarà a prevenir malalties. Hem d’utilitzar-lo tot l’any i amb un SPF alt, d’aquesta manera ens estalviarem molt en cremes en un futur, doncs no hi ha millor remei antioxidant que protegir-nos del sol.

Més enllà de la rutina diària

A més de la cura facial diària, hi ha diversos passos que podem incorporar a la nostra rutina si volem ampliar la llista de cures a seguir.

Si aquest és el teu cas, la nostra recomanació és utilitzar un cop per setmana algun exfoliant o píling per a ajudar a eliminar cèl·lules mortes i estimular la renovació cel·lular. També aconsellem aplicar setmanalment una mascareta facial per a oferir a la pell una dosi extra de nutrients o millorar els seus nivells d’hidratació.

Per acabar, més allà de la cura quotidiana, no hem d’oblidar visitar a un dermatòleg un cop l’any per a fer un seguiment de les nostres pigues, taques i qualsevol altre afecció. Aquest punt, que molts oblidem, també forma part de tenir una bona cura de la nostra pell.

Recomanacions i consells per a una cura facial diària eficaç

Tenint en compte els passos a seguir per a una bona higiene i cura facial, a continuació et deixem alguns consells que t’ajudaran a portar la teva rutina al màxim.

  • L’ordre d’aplicació dels productes és molt important en la cura facial diària. Aplica sempre els productes més densos al final de la teva rutina facial. 
  • Recorda que perquè la neteja sigui eficaç, hauries de dedicar-li almenys un parell de minuts.
  • No t’oblidis de la zona sobre les celles i les línies d’expressió. És molt comú aplicar el contorn d’ulls només a les bosses, però la resta de zones també perden hidratació i fermesa amb el temps. Mima-les!
  • Dedica-li temps al massatge. La rutina facial és el teu moment de cura personal i com més temps hi passes, més facilites l’absorció dels productes. Gaudeix de l’experiència mentre dediques el temps necessari a l’aplicació de cada un dels cosmètics.
  • No fa falta utilitzar molt de producte. La quantitat ideal és aquella que et permet arribar a tota la superfície de la cara o del contorn d’ulls però notant que en molt poca estona tot el producte s’ha absorbit. 
  • Si consideres que el teu rostre presenta un aspecte desvitalitzat, reforça el massatge amb un moviment de tecleig. Els petits tocs serviran per estimular la circulació de la zona. 

Les bases per a una pell saludable 

Ja coneixes les claus i els pasos per a la cura facial diària, però per a aconseguir els millors resultats i tenir una pell saludable, també hem de tenir cura de la nostra salut.

 Una alimentació equilibrada, intentar reduir l’estrès, tenir una vida activa lliure de tabac, no abusar de l’alcohol i gaudir de l’aire lliure marcaran la diferència si el nostre objectiu és sentir-nos bé per dins i per fora. 

 

Què t’han semblat aquests consells? Ja coneixies tots els passos de la cura facial diària?

Fonts i enllaços d'interès

Pots ampliar la informació d’aquesta publicació a través dels següents enllaços:

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.