No s'han trobat productes a la cistella

Top

El Bakuchiol: L’Alternativa Natural al Retinol

En el món de la cura de la pell, el retinol ha estat durant molt de temps l’estàndard d’or per a tractar l’envelliment i altres problemes cutanis. No obstant això, el seu ús pot estar acompanyat d’efectes secundaris com la irritació, sequedat i sensibilitat al sol. És aquí on el bakuchiol entra en escena, oferint una alternativa natural amb beneficis similars però amb una tolerància molt major. En aquest blog, explorarem què és el bakuchiol, els seus beneficis, com es compara amb el retinol i com pots incorporar-lo en la teva rutina de cura de la pell.

 

QUÈ ÉS EL BAKUCHIOL?

El bakuchiol és un compost derivat de les llavors i fulles de la planta Psoralea corylifolia, també coneguda com a Babchi, que es troba principalment a l’Índia i Sri Lanka. Ha estat utilitzat en la medicina aiurvèdica i tradicional xinesa per les seves propietats curatives. En els últims anys, el bakuchiol ha guanyat popularitat en la indústria de la cosmètica gràcies als seus efectes beneficiosos sobre la pell, similars als del retinol.

 

BENEFICIS DEL BAKUCHIOL

  1. Antienvelliment

El bakuchiol ha demostrat ser eficaç en la reducció d’arrugues i línies fines. Estimula la producció de col·lagen, millorant l’elasticitat i fermesa de la pell. Un estudi publicat en el British Journal of Dermatology va trobar que el bakuchiol aplicat dues vegades al dia durant 12 setmanes va reduir significativament les línies fines i les arrugues, igual que el retinol, però sense els efectes secundaris comuns.

  1. Antioxidant

Com a antioxidant, el bakuchiol ajuda a combatre els radicals lliures, que són molècules inestables que poden danyar les cèl·lules de la pell i accelerar l’envelliment. Protegeix la pell del mal ambiental i promou una aparença més saludable i radiant.

  1. Antiinflamatori

El bakuchiol té propietats antiinflamatòries que poden ajudar a reduir l’enrogiment i la irritació, fent-lo ideal per a persones amb pell sensible o condicions inflamatòries com l’acne i la rosàcia.

  1. Millora del to i la textura de la pell

L’ús regular de bakuchiol pot millorar la textura i el to de la pell, fent-la més suau i uniforme. Ajuda a disminuir la hiperpigmentació i les taques fosques, proporcionant un cutis més lluminós i homogeni.

 

BAKUCHIOL VS. RETINOL

Encara que el bakuchiol i el retinol ofereixen beneficis similars, existeixen diferències clau que els distingeixen:

  • Origen: El retinol és una forma de vitamina A, mentre que el bakuchiol és un compost botànic derivat d’una planta.
  • Tolerància: El bakuchiol és conegut per ser molt més suau i millor tolerat per la pell que el retinol. No causa irritació, sequedat ni augmenta la sensibilitat al sol.
  • Seguretat: El bakuchiol és segur per a usar durant el dia i no presenta els mateixos riscos de fotosensibilitat que el retinol. A més, és adequat per a tot tipus de pell, incloses les pells sensibles.

 

COM INCORPORAR EL BAKUCHIOL EN LA TEVA RUTINA DE LA CURA DE LA PELL

Si estàs interessat a provar el bakuchiol, aquí tens alguns consells per a incorporar-ho en la teva rutina de cura de la pell:

  1. Neteja: Comença amb una neteja suau per a preparar la teva pell per a l’absorció del producte.
  2. Aplicació del Bakuchiol: Usa un sèrum o crema que contingui bakuchiol i aplica-ho sobre la pell neta i seca. El sèrum Essencial de Gatzara conté bakuchiol, proporcionant una dosi extra d’hidratació. 
  3. Protector Solar: Encara que el bakuchiol no augmenta la sensibilitat al sol, sempre és recomanable usar protector solar durant el dia per a protegir la teva pell dels danys UV.

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.