No s'han trobat productes a la cistella

Top

L’envelliment és una cosa inevitable. Tot el nostre cos envelleix, incloent-hi el cutis, però és possible retardar els senyals de la vellesa. Portant una bona cura de la pell i de l’alimentació és totalment factible, però també existeix una tècnica nova que ens permetrà obtenir molt bons resultats; la gimnàstica facial.

Què és el ioga o gimnàstica facial?

La gimnàstica facial, també coneguda com a ioga facial, és un conjunt d’exercicis i tècniques que tenen per finalitat millorar l’aparença de la pell i enfortir els músculs que es troben en el rostre i en l’àrea del coll. Aquest tipus d’exercicis es recolzen en diferents expressions facials i moviments mandibulars amb la finalitat de conservar l’elasticitat i fermesa de la pell.

La gimnàstica facial ajuda a mantenir un rostre rejovenit i llis sense necessitat d’utilitzar tractaments invasius. És un mètode que es pot aplicar en la comoditat de la llar a qualsevol hora del dia.

Beneficis de la gimnàstica facial:

Els exercicis de ioga facial aporten diversos beneficis tant per a la salut com per a l’estètica i l’estructura facial. Entre els beneficis de la gimnàstica facial més comunes, destaquem:

  1. Estimula la microcirculació i augmenta l’aportació de nutrients i oxigen. En el nostre rostre existeixen capil·lars que, per diversos motius, es van tapant i poden arribar a estar saturats. La gimnàstica facial ajuda a descongestionar aquests microcapil·lars perquè puguin transmetre tot l’oxigen i nutrients que necessita la pell del rostre per mitjà de la circulació.
  2. Facilita l’eliminació de toxines i cèl·lules mortes.. Gràcies als massatges i a l’estímul de la microcirculació sanguínia, els exercicis de ioga facial també afavoreixen el drenatge i l’eliminació de toxines i cèl·lules mortes. D’aquesta manera, s’aconsegueixen suavitzar, per exemple, les bosses en els ulls.
  3. Ajuda a mantenir la mobilitat i l’elasticitat dels músculs facials. Les rutines de ioga facial ens empenyen a realitzar alguns moviments i gestos que no tenim costum de realitzar. Aquesta pràctica ens ajuda a millora la flexibilitat i mobilitat dels músculs del rostre, evitant la pèrdua d’elasticitat cutània.
  4. Realitza un lífting natural. Els exercicis facials ajuden a reafirmar, enfortir i tonificar la musculatura del rostre. D’aquesta manera, es produeix un efecte d’aixecament muscular i es combat la flaccidesa facial.

A més dels beneficis estètics i estructurals de la gimnàstica facial, molts experts coincideixen que aquests exercicis facials aporten també diversos beneficis “rehabilitadors”.

En aquest sentit, es considera que el ioga facial ajuda a alliberar tensió en cara, coll i espatlles i pot ajudar a prevenir i tractar els dolors de la mandíbula. A més, aquest tipus de pràctica ajuda a desenvolupar una connexió ment-cos i millora la respiració.

Ioga facial: Exercicis de rejoveniment

Ara que ja coneixes quins són els beneficis de la gimnàstica facial, compartirem amb tu un vídeo on es mostren 8 exercicis de ioga facial rejovenidors.

Com podràs veure, alguns exercicis se centren en àrees específiques del rostre – com la papada, els parpados caiguts o el solc nasogeniano – mentre que uns altres estan pensats per a descongestionar algunes zones (per exemple, les bosses en els ulls) o per a enfortir la musculatura facial en general.

Aquest tipus d’exercicis facials són ideals per a realitzar mentre som a la dutxa o en moments morts del nostre dia, ja que són curts i fàcils de memoritzar.

Rutina completa de gimnàstica facial:

Si el teu objectiu és incorporar la gimnàstica facial en els teus hàbits diaris, et deixem un vídeo amb una rutina completa de ioga facial pas a pas. En ell, es mostren 10 minuts d’exercicis facials que pots seguir de manera regular cada dia.

A pesar que aquesta rutina completa de ioga facial es pugui realitzar en qualsevol moment del dia, es recomana treballar aquesta sèrie d’exercicis facials a la nit; després d’haver rentat el rostre i aplicat la crema hidratant. D’aquesta manera, és més probable que aconsegueixis relaxar totes les tensions i l’estrès acumulats durant el dia.

Gimnàstica facial: mite o realitat?

Encara avui dia són moltes les persones que es pregunten si la gimnàstica facial funciona. És lògic que en un món on cada vegada hi ha més informació ens entrin dubtes sobre què és el que funciona i el que més ens pot ajudar.

Per a entendre si la gimnàstica facial és un mite o no, és útil comparar-lo amb l’acció de fer esport: de la mateixa manera que fer exercici físic té beneficis per al cos (i ningú dubte d’això), fer exercicis facials també aporta beneficis a la nostra pell.

Hem de tenir en compte que el nostre rostre i coll estan formats per més de 50 músculs que es contreuen milers de vegades al dia. Si a aquesta realitat li sumem el pas dels anys i la gravetat, trobem que el nostre rostre cada dia mostra més signes d’envelliment.

Amb la gimnàstica facial no podem revertir la pèrdua de col·lagen i elastina que apareix amb els anys i, certament, aquests exercicis facials no poden contrarestar els mals hàbits, la falta de cures o la nostra genètica. De tota manera, com passa amb la musculatura del cos, si els nostres músculs facials estan tonificats i en forma, el procés d’envelliment i l’aparició d’arrugues pot alentir-se. De manera similar, com passa amb la circulació quan practiquem esport, els exercicis de ioga facial també ajuden a estimular la microcirculació i aconsegueixen augmentar el drenatge, afavorint així l’eliminació de toxines i cèl·lules mortes.

Evidentment, la gimnàstica facial no és una solució miraculosa i no tindrà efectes de la nit al dia. S’ha de ser constant per a poder veure resultats, la qual cosa implica que la paciència és un element fonamental a l’hora de practicar ioga facial. És de gran importància prendre’t el teu temps en cada exercici sense saltar-te’ls, tots els exercicis de la teva rutina han de tenir el seu temps per a realitzar-se de manera correcta.

Un altre factor que pot influir en la velocitat dels resultats són l’edat i el tipus de pell, però, així i tot, s’ha demostrat que la gimnàstica facial funciona i pot ajudar a recuperar la fermesa de la teva cara i coll i la seva vitalitat.

En un cert sentit, les gesticulacions que realitzem en la nostra vida diària modelen la forma del rostre. Algunes emocions com l’empipament o la tristesa solen provocar en nosaltres uns certs gestos com que

el múscul d’al voltant de la boca tiri del rostre cap avall. Gràcies a una rutina completa de ioga facial practicada de manera recurrent, podem ajudar el nostre cos a contrarestar l’aparició d’aquests senyals i aconseguir una pell més neta, ferma i plena de vida.

I tu, t’animes a provar aquests exercicis de ioga facial?

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.